[ux_slider]

[ux_banner height=”500px” bg=”47″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.31)”]

[text_box width=”53″ width__sm=”60″ position_x=”10″ position_y=”50″ text_align=”left”]

PİLLER HAKKINDA

merak ettikleriniz

[/text_box]

[/ux_banner]

[/ux_slider]
[accordion]

[accordion-item title=”Yedek pilleri nasıl saklanmalıyım?”]

Yedek piller serin, güneş görmeyen ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabında pil saklanmaz. Bu tamamen yanlış bilgidir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Pilleri nereden temin edebilirim?”]

İşitme cihazınız için gerekli olan pilleri merkezlerimizden ya da dilediğiniz bir başka yerden satın alabilirsiniz. İşitme cihazı pili olduğuna ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına dikkat etmeniz yeterlidir. Dikkat! Saat pili kullanmayınız, işitme cihazınıza kalıcı hasar verebilir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Şarjlı piller?”]

Şarjlı piller kullanımını işitme cihazının ihtiyacı olan enerjiyi sağlayamama ve işitme cihazının ses kalitesini düşürme riski içerdiğinden ve hatta uzun vadede cihazda kalıcı hasarlar oluşturabildiklerinden önermiyoruz.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Pil nasıl kullanılmalı?”]

Pilin üzerindeki etiketi çıkarın ve mutlaka bir süre bekletin. Pilin hava ile temas etmesi ve gücünün maksimuma çıkması bu şekilde sağlanır. Gece yatarken pili cihazın içinden çıkarın ve pil yuvasını açık bırakın.

*Atık piller doğaya zarar verecek kimyasallar içerdiği için pillerinizi pil atık kutularına atın ya da biriktirip işitme merkezlerimize teslim edin.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Pilin yaratabileceği riskler nelerdir?”]

Pillerinizi çocuklarınızın, zihinsel engellilerin ve evcil hayvanlarınızın erişemeyeceği yerde saklayın. Kesinlikle haplarınızla aynı yerde saklamayın. Kullanıcı çocuğunuz ise işitme cihazının pil kilidini devamlı kapalı tutun ve pillerini siz değiştirin.

Merkezlerimizden satın aldığınız piller şarj edilemez. Pillerinizi şarj etmeye çalışmayın ve ateşe atmayın.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Pilim hızla boşaldığında ne yapmalıyım?”]

Yeni bir pil takın ve tam olarak ne kadar sürede bittiğini not edin. Ardından yardım ve öneri almak için bu bilgiyle birlikte işitme uzmanınızla iletişime geçin.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Pillerimi ne kadar süre saklayabilirim?”]

Günümüzün işitme cihazları pillerinin tamamı çinko ve oksijen temelinde çalışır. Bu nedenle işitme cihazının bir tarafında daima renkli bir etiket yer almaktadır. Bu etiket pilin hava geçirmesini engellemektedir. Bu etiketi çıkardığınız anda çinko/hava pili küçük deliklerden oksijen çekerek etkinleştirilir. Bu sebeple pile ihtiyacınız olmadığı sürece etiketi çıkarmamalısınız. Pili takmadan önce etiketi pilden çıkarmanız ve yaklaşık 2 dakika beklemeniz önerilir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Cıva içermeyen piller herhangi bir işitme cihazında kullanılabilir mi?”]

Evet

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Neden cıva içermeyen piller sunuyoruz?”]

Çünkü yeşiller ve doğa ile dost ürünler. Pil teknolojisi ilerledikçe, cıva içermeyen piller odak noktası haline gelmiştir. Giderek daha fazla ülkenin yasal açıdan cıva içermeyen piller kullanması gerekmektedir ve bu sayı her yıl artmaktadır.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Çinko hava işitme cihazı pillerinin neden etiketi vardır?”]

Çinko hava işitme cihazı pilleri havayı enerji kaynağı olarak kullanır ve etiket, pildeki delikleri kapatır. Etiket çıkarıldığında, işitme cihazı pilinin etkinleştirilmesi/şarj edilmesinden önce yaklaşık iki dakika geçmelidir.

İşitme cihazı pilini kullanmadan önce lütfen etiketi çıkarmayı unutmayın.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Çinko hava pilin raf ömrü ne kadardır?”]

Pillerimizin minimum “raf ömrü” iki yıldır. Ancak pillerin daha önceden hatalı biçimde muhafaza edilmesi durumunda bu tahmin garanti edilemez.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazı pilleri nasıl muhafaza edilmelidir?”]

İşitme cihazlarının muhafazası için en verimli ortam oda sıcaklığıdır. Fazla ısı çalışma süresini kısaltabilir ve nemli ortam muhafaza için uygun değildir. Son olarak işitme cihazı pillerini buzdolabında muhafaza etmekten kaçının.

Anahtar veya madeni para gibi metal nesnelerle temas, işitme cihazı pilinin kısa devre yapmasına neden olabilir, bu nedenle pillerin ayrı ayrı çantada, cüzdanda veya el çantasında taşınması önerilmez.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Pilin yutulması halinde ne yapmalıyım?”]

İster kullanılmış, ister yeni olsun işitme cihazı pilleri, pilin yutulmasına karşı çocukların ve evcil hayvanların erişebileceği yerlerden uzakta muhafaza edilmelidir. Pillerin yutulması durumunda derhal tıbbi yardım alın.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazı pillerinin boy çeşitleri nelerdir?”]

Standart işitme cihazı pili boyları 10, 13, 312 ve 675’tir. Pillere kolay tanınmaları için renk kodu verilmiştir:

  • boy 10: sarı
  • boy 312: kahverengi
  • boy 13: turuncu
  • boy 675: mavi

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Bir işitme cihazı pili en iyi performansını nasıl gösterir?”]

İşitme cihazı pilinin deliklerini neme karşı koruduğunuzdan emin olun. İşitme cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda kapalı konuma getirmek de pil ömrünü uzatacaktır. Pilin terleme veya başka bir nedenle ıslanması halinde pili kurulayın!

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Kullanılmış bir işitme cihazı pilini nasıl imha etmeliyim?”]

Çinko hava düğme hücreli piller tehlikeli olmayan atık olarak sınıflandırılır. Ancak pillerin geri dönüştürüldüğünden emin olmak için pillere yönelik genel yerel toplama noktalarına getirilmesi önerilir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazı pili ne zaman genleşebilir ve sızıntı yapabilir?”]

Şarjı boşalmış bir pil kullanım ömrünün tükenmesinin ardından işitme cihazının içinde bırakılırsa nem pilin kimyasını etkileyebilir ve özellikle tropikal ortamlar gibi hava koşullarında şişmeye neden olabilir. Pil kullanım ömrünün sonuna ulaştıktan sonra işitme cihazından çıkarılmalıdır.

İstatistikler birçok durumda kısa çalışma süresinin nedenlerinin ürün hatası olmadığını ancak şu durumlardan kaynaklandığını göstermektedir:

Çevresel etkiler (örn. nem, sıcaklık).

Kişisel işitme alışkanlıklarının değişmesi (günlük daha uzun süreli kullanım, daha yüksek gürültü seviyesi, işitme cihazında yeni özelliklerin kullanılması).

İşitme cihazı normalden daha uzun süreli kullanılmıştır

İşitme cihazı yenidir veya işitme cihazının tipi ya da markası değişmiştir.

Yeni işitme cihazında daha fazla enerji gerektiren ek özellikler mevcuttur.

Hatalı kullanım da işitme cihazının çalışma süresini kısaltabilir, örn.:

Pil etiketi çıkarılmıştır ve aktivasyon süresi çok kısadır!! İşitme cihazına takılmadan önce 2 dakika veya daha fazla süre geçmelidir!

İşitme cihazı gece boyunca kapatılmamıştır veya uzun süredir kullanılmamaktadır.

Yanlış kullanıma bağlı (örn. metal nesnelerle temas) kısa devre nedeniyle pil kapasitesini kaybeder.

Pil sıcak ortamda muhafaza edilmiştir (örn. güneşin altında park edilmiş bir arabada).

[/accordion-item]

[/accordion]
[share title=”Paylaş” style=”fill” scale=”80″]