[ux_slider]

[ux_banner height=”500px” bg=”47″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.31)”]

[text_box width=”53″ width__sm=”60″ position_x=”10″ position_y=”50″ text_align=”left”]

merak ettikleriniz

ve kısa yanıtlar.

[/text_box]

[/ux_banner]

[/ux_slider]
[accordion]

[accordion-item title=”İşitme Cihazı Nedir?”]

Bulunduğu ortamdaki sesleri bir mikrofon aracılığı ile toplayan şiddetini yükselterek, işitme kaybı olan kişinin duyabileceği seviyeye getiren elektronik aletlerdir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazı hangi durumlarda kullanılır?”]

İlaç tedavisi ya da ameliyatla düzelme ihtimali olmayan işitme kayıplılarda KBB doktorunun önerisi ile kullanılabilir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hangi işitme cihazını seçmeliyim?”]

İşitme kaybınızın seviyesi kullanabileceğiniz işitme cihazının tipinin seçimindeki en önemli etkendir. Bunun yanı sıra kulak kanalınızın yapısı, estetik tercihleriniz, ihtiyaçlarınız, beklentileriniz, bütçeniz, sosyal yaşantınızın yoğunluğu gibi durumları göz önünde bulundurularak seçim yapmak en isabetli karardır.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazı kulağımı tembelleştirir mi?”]

Bu bilgi kesinlikle yanlıştır. Kesinlikle itibar etmeyiniz. Aslında kulak ve anlamayı sağlayan beynimiz, işitme cihazı kullanılmadığınızda tembelleşir ve özelliklerini yitirir. Kulağımızı ve beynimizi devamlı aktif halde tutabilmek için tek çözüm etrafımızda olan tüm sesleri duymaya devam etmektir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Hangi kulağıma işitme cihazı takmalıyım?”]

Eğer her iki kulakta işitme kaybı varsa mutlaka her iki kulakta da işitme cihazı kullanılması gerekir. Çoğunlukla yanlış olmasına rağmen eğer tek cihaz kullanılacak ise genel olarak daha iyi duyan kulağa cihaz takılması tercih edilir. Bunun sebebi en iyi işitmenin sağlanmaya çalışılmasıdır. Diğerinden iyi duyan kulakta işitme cihazı kullanılması normal işitmeye daha yakın bir dönüş sağlayabilir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İyi cihaz hangisidir?”]

En iyi cihaz kullanıcıya en çok fayda sağlayan, işitme kalitesine bağlı olarak yaşam kalitesini de arttıran cihazdır. İşitme uzmanları tarafından yapılacak detaylı bir tetkik sonrası denenecek faklı modellerdeki işitme cihazlarından en çok fayda sağlanan model tercih edilmelidir. Bu konuya yıllarını vermiş işitme uzmanlarımız size bu konuda öneriler sunacaklardır.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazı alabilmek için mutlaka işitme merkezinize gelmek mi gerekir?”]

İşitme cihazı kullanmanız gerektiği doktorunuz tarafından onaylandıktan sonra tercihen merkezlerimizde, evden çıkamayacak kişiler içinde bulundukları ortamda işitme cihazı uygulanabilir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazı ne sıklıkla kullanılmalı?”]

Adaptasyon sürecinin ardından gün içerisinde uyanık olduğunuz her an işitme cihazlarınızı kullanmanız gerekir. Banyo yaparken ya da tatilde deniz ya da havuza girdiğiniz durumlar hariç.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazı kullanımına ne kadar sürede alışırım?”]

Kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte önerilen 7 günlük bir uyum sürecidir. Bu süreç boyunca cihaz ev ortamında kullanılmalıdır. Yorgun hissettiğiniz an cihaz kapatıp kullanıma ara verilmeli, bir müddet sonra cihaz tekrar takılmalı.

Cihaz kullanıcısı bir şeyler okuyarak kendi sesini kontrol etmeli. Aile bireyleri ile konuşmalı ve konuşulanları anlamaya çalışılmalı. Duyulmakta zorlanıldığında karşı taraf mutlaka tekrar ettirilmelidir.

Zaman ile daha farklı ses kaynakları dinlenilmeli ve tecrübeler işitme uzmanınız ile paylaşmak üzere not edilmelidir. Uyum sürecinin ardından cihaz tüm gün kullanılmalıdır.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazımı ne zaman çıkartmalıyım?”]

Gece yatarken, duş alırken, havuz veya denize girerken, sauna ya da hamam gibi nemli ortamlara girerken, abdest alırken, saç kurutma makinesi kullanırken, MR veya Tomografi çektirirken, parfüm ve güneş kremi benzeri kozmetik ürünler kullanırken işitme cihazı kulaktan çıkartılmalıdır. Su ve nem işitme cihazına kalıcı hasarlar vererek büyük masraflara yol açan en belirgin unsurlardır.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Ter işitme cihazıma zarar verir mi?”]

Terleme işitme cihazında kalıcı hasara sebep olan en önemli unsurdur. Terin kimyasal yapısı zaman içerisinde işitme cihazının önemli parçalarına büyük zarar verir. Terleyen kişilerde işitme cihazına düzenli bakım ve temizlik yapılmadığı durumlarda hasar kaçınılmazdır. Ter ve nem alıcı ürünler ile süre bir süre daha uzatılabilir. Bu durumda kullanıcının bakım sorumluluğu çok büyük önem arz eder.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Tek kulağım için mi yoksa iki kulağım için mi işitme cihazı takmalıyım?”]

Her iki kulağınızda da işitme kaybının olduğu durumlarda çift taraflı işitme cihazı kullanmalısınız. Merkezlerimizde çift taraflı işitme kayıplılarda çift taraflı uygulama gerçekleştirilmektedir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İki işitme cihazının ne faydası var?”]

İki kulağa da işitme cihazı takmak gürültü ortamlarda konuşmaları anlamayı, ses kaynağının yerini belirlemeyi ve ses kalitesini kesinlikle artırmayı geliştirecektir.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”İşitme cihazları ile nasıl görünürüm?”]

Günümüzde işitme cihazları boyutları ufaltılmış ve kulakta görünmemek üzere üretilmektedir. Çoğunu çok yakından bile fark etmek çok zordur. Kanal içi işitme cihazları ise tamamen kulak kanalı içine yerleştirildiğinden takıldığında görülmesi imkânsızdır. Günümüzün işitme cihazları bakıldığında modern müzik kulaklıklarından ya da cep telefonu kulaklıklarından hiçbir farkı yoktur ve hatta daha estetik görünmektedirler.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Nasıl bilgi alabilirim?”]

Odyoklinik işitme merkezlerinde uzmanlarımız merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını vermeye hazırlar. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir ve bundan faydalanmak için tek yapmanız gereken size en iyi hizmeti verebilmemiz için ziyaretinizden önce randevu almanızdır.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Cihaz almak için ne yapmalıyım?”]

Doktorunuz tarafından işitme cihazı kullanmanıza karar verildiyse bizi arayarak randevunuzu alabilirsiniz. İşitmenizin bir ön değerlemesini gerçekleştirebilir ve sorunun üstesinden gelmenizi sağlayabiliriz. Bizi hemen şimdi arayabilirsiniz.

[/accordion-item]

[/accordion]
[share title=”Paylaş” style=”fill” scale=”80″]